Doliu in lumea artelor! Un mare nume s-a stins din viata

E doliu in lumea artelor. Marea scriitoare norvegiana Margit Sandemo a murit. Potrivit presei internationale, cauza mortii nu este cunoscuta inca deoarece Margit Sandemo nu a suferit vreodata de vreo boala cronica.

Margit Sandemo a incetat din viata la varsta de 94 de ani. Nascuta pe 23 aprilie 1924, Margit Sandemo a fost cea mai vanduta scriitoare din Europa de Nord inca din anii 1980. Seria de romane "Legenda oamenilor de gheata", ce cuprinde 47 de carti, a fost vanduta in 25 de milioane de exemplare. Printre influentele literare ale lui Margit Sandemo se numara William Shakespeare, Fyodor Dostoevsky, J.R.R. Tolkien si Agatha Christie.

Margit Sandemo a fost casatorita intre 1946 si 1999 cu Asbjørn Sandemo, cu care a avut 3 copii. Nascuta in Norvegia, Margit Sandemo a locuit in Suedia, acolo unde a si murit ieri. Primul volum din seria "Legenda oamenilor de gheata", si cel mai cunoscut, "Spellbound" (Fermecat), a fost publicat in anul 1982 si i-a adus celebritatea lui Margit Sandemo.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Craciun trist pentru ginerele lui Sile Camataru! Ninel a taiat porcul fara socrul lui, recent incarcerat FOTO

Ai asa ceva la baza unghiei, pe degete? Se numeste "lunula" si reprezinta un indiciu pretios despre sanatatea ta! Uite ce inseamna daca si a ta arata asa

"Nicoleta Guta isi pierde vocea"! Fanii o desfiinteaza pe manelista ca nu mai canta ca altadata