Cod galben de furtuni. Vreme instabilă în următoarele zile, în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de furtuni, valabil până pe 23 iulie, orele 10.00, pentru zonele din sud-vestul României. Totodată, de pe 23 iulie până pe 24 iulie, va intra în vigoare o altă atenționare de cod galben de furtuni pentru centrul și estul României.

Prima avertizare de cod galben de furtuni intră în vigoare pe 22 iulie, la orele 18.00, fiind valabilă până pe 23 iulie, orele 18.00. În acest interval sunt așteptate furtuni puternice, iar „instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Oltenia, local în Crișana, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei”, după cum arată avertizarea ANM.

„În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp.”, mai arată avertizarea ANM.
În plus, pe parcursul zilei de duminică, 22 iulie, sunt așteptate fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi în zonele de deal și de munte, în Maramureș, Crișana și Transilvania și local în Muntenia și în Dobrogea.

Cod galben de furtuni în perioada 23-24 iulie

În plus, ANM a emis o atenționare de cod galben de furtuni care intră în vigoare pe 23 iulie, fiind valabilă până pe 24 iulie, orele 23.00.

„În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi averse local torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă accumulate vor fi de peste 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp”, anunță meteorologii.  ANM precizează că instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul săptămânii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ai asa ceva la baza unghiei, pe degete? Se numeste "lunula" si reprezinta un indiciu pretios despre sanatatea ta! Uite ce inseamna daca si a ta arata asa

Craciun trist pentru ginerele lui Sile Camataru! Ninel a taiat porcul fara socrul lui, recent incarcerat FOTO

"Nicoleta Guta isi pierde vocea"! Fanii o desfiinteaza pe manelista ca nu mai canta ca altadata