ANM a emis o atentionare de furtuni in 30 de judete pana vineri! Iata de cand intra in vigoare codul galben de ploi abundente si care este zona vizata de o avertizare cod portocaliu de inundatii severe!

Potrivit meteorologilor, de miercuri, de la ora 14.00, şi până vineri la ora 8.00, treizeci de judeţe din întreaga ţară vor fi sub cod galben de furtuni.

Meteorologii anunta ca treizeci de judete din întreaga ţară intră, miercuri, la ora 14.00, sub cod galben de furtuni, cu descărcari electrice, vant, ploi abundente şi grindina. Indeosebi în sud-vest şi în zona montană, cantităţile de precipitaţii vor ajunge şi la 80 de litri pe metru pătrat.

"In Banat, Crisana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina.", spun meteorologii. 

Potrivit acestora, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restranse 60 - 80 l/mp, îndeosebi în sud-vest si in zona montana.
In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafeţe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.
(sursa: ANM)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ai asa ceva la baza unghiei, pe degete? Se numeste "lunula" si reprezinta un indiciu pretios despre sanatatea ta! Uite ce inseamna daca si a ta arata asa

Craciun trist pentru ginerele lui Sile Camataru! Ninel a taiat porcul fara socrul lui, recent incarcerat FOTO

"Nicoleta Guta isi pierde vocea"! Fanii o desfiinteaza pe manelista ca nu mai canta ca altadata