Cine l-ar fi ucis pe fostul „cuscru” al lui Adi Minune, în Irlanda. Cinci suspecți, reținuți de DIICOT

După aproape trei ani de la crimă, anchetatorii sunt la un pas de a afla cine l-ar fi ucis pe fostul „cuscru” al lui Adi Minune. Procurorii DIICOT au reținut cinci indivizi bănuiți că l-ar fi omorât, în Irlanda, pe Virgil Busă, tatăl lui Franco, fostul iubit fiicei lui Adi Minune. Suspecții ar fi primit ordin „să-l facă tocăniță” pe bărbat, în urma unui scandal cu liderul unei grupări de proxeneți.
Procurorii DIICOT au dispus, vineri, reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Liviu Bîrligea, Mihai Ionuţ Martinaş, Gabriel-Nicu Păunescu, Corneliu Vîrlezeanu şi Ionuț Păuc, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată.
După ce i-au audiat pe cei cinci interlopi în noaptea de joi spre vineri, procurorii DIICOT au aflat indicii despre cum a murit Virgil Busă în 2014, notează vremeanoua.ro.
Potrivit anchetatorilor, Anton Ioan, zis și „Împăratul”, liderul unui grup care voia să controleze activitățile infracționale desfășurate pe teritoriul Irlandei, ar fi avut un conflict cu Virgil Busă, pe motiv că bărbatul ar fi vrut să-și impună autoritatea în grupare.
„Împăratul” i-ar fi cerut lui Virgil Busă o taxă de protecție de 350 de lire sterline la fiecare două zile pentru ca două tinere aduse de el din București să se prostitueze într-un orășel din Irlanda, arată sursa citată. Tatăl lui Franco, fostul iubit al lui Carmen, fiica manelistului Adi Minune, a refuzat și ar fi pornit un scandal monstru.
„La data de 09.04.2014, suspectul A. I i-a convocat la o întâlnire în locuinţa sa, situată într-o localitate din Irlanda, pe inculpaţii Bîrligea Liviu, Martinaş Mihai Ionuţ, Păunescu Gabriel-Nicu, Vîrlezeanu Corneliu, Păuc Ionuț precum şi pe alţi suspecţi pentru a le transmite membrilor grupării locația unde se află victima, modul în care urmează să acționeze şi a pus la dispoziție armele cu care să exercite actele de violență. Cu ocazia acestei întâlniri, suspectul A. I. le-a transmis membrilor grupării ”să-l facă tocăniță” și să exercite acte de violență asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei”, susțin procurorii DIICOT.

Cei cinci indivizi, împreună cu alți doi suspecți instigați de Anton Ioan, s-au dus cu două mașini în localitatea Navan din Irlanda „ cu scopul de a o omorî pe victimă și de a exercita acte de violență asupra tuturor persoanelor cu care locuia victima, respectiv asupra a trei persoane vătămate și asupra a doi martori”.
„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că aproximativ în perioada 09.04.2014, ora 12.00 – 10.04.2014, ora 01.00, o persoană de sex bărbătesc , ce locuia la parterul blocului în care locuia victima, le-a acordat sprijin inculpaților și suspecților, respectiv le-a pus la dispoziție apartamentul pentru ca autorii să o supravegheze pe victimă. Astfel, la data de 10.04.2014, în jurul orei 01.45 – 02.00, inculpaţii împreună cu alţi suspecți, au pătruns în apartamentul din Navan, au exercitat acte de violență (cu răngi și cuțite) asupra victimei și asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului) sustrăgând totodată din locuință mai multe bunuri ce îi aparțineau victimei, respectiv, un laptop, o tabletă, un telefon mobil și un rucsac”, au precizat procurorii DIICOT.
Pentru a scăpa de atac, Virgil Busă a sărit de la balconul apartamentului și a cerut ajutorul vecinilor din apartamentul de la parterul blocului, unde erau, de fapt, complicele agresorilor.
„Victima a fost prinsă de către membrii grupului care au continuat să exercite acte de violență asupra victimei până când aceasta nu a mai strigat și nu mai prezentat semne că este conștientă. Ulterior, victima a fost transportată la un spital din orașul Dublin însă urmare a actelor de violență ce i-au provocat leziuni traumatice grave, la data de 13.04.2014, aceasta a decedat”, au menționat procurorii DIICOT.

Pe parcursul urmăririi penale, liderul grupării, suspectul Anton Ioan, a încercat să-i determine pe inculpații Păunescu Gabriel Nicu și Mărtinaș Mihai Ionuț să nu dea declarații în fața procurorilor cu privire la faptele de omor cercetate, asigurându-i că vor beneficia de pedepse de 4 ani închisoare, în contextul în care vor reveni în Irlanda, sub autoritatea sa.
Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ai asa ceva la baza unghiei, pe degete? Se numeste "lunula" si reprezinta un indiciu pretios despre sanatatea ta! Uite ce inseamna daca si a ta arata asa

Craciun trist pentru ginerele lui Sile Camataru! Ninel a taiat porcul fara socrul lui, recent incarcerat FOTO

"Nicoleta Guta isi pierde vocea"! Fanii o desfiinteaza pe manelista ca nu mai canta ca altadata