Mama Denisei a clacat, urla si zice ca viata ei nu mai are sens. Psihologii ii spun ce sa faca sa se mai linisteasca. "Revino cat mai repede la locul de munca! Comunica, destainuieste-te!" EXCLUSIV!

Denisa Raducu s-a stins din viata la cateva luni dupa ce medicii i-au pus un diagnostic crunt: cancer la ficat. Din pacate, afectiunea vedetei a fost depistata intr-un stadiu avansat, cand sansele de supravietuire pe o perioada mai lunga erau minime.

Artista a tras insa de viata cat a putut, a luptat, a fost optimista, a incercat si tratamente alternative si a sperat pana in ultimul moment la o minune. Din pacate organismul ei a cedat la finalul lunii iulie, iar familia si iubitul ei sunt inca in stare de soc. Mama regretatei cantarete este distrusa de durere, plange in hohote si spune ca viata ei nu mai are niciun sens.

Tragedia femeii este intr-adevar dincolo de orice cuvant, dar cu toate acestea psihologii au o serie de sfaturi care ar putea sa-i mai aline chinul emotional. Este foarte important ca parintii, iubitul si sora Denisei, persoanele care au iubit-o cel mai mult, sa fie deosebit de atente cand conduc sau cand manevreaza obiecte periculoase deoarece puterea de concentrare scade considerabil dupa astfel de lovituri. In continuare, psihologii au enumerat principalii pasi pe care ar trebui sa-i faca o persoana dupa pierderea unei fiinte dragi.

1. Acepta reculul. Ceea ce traiesti este deosebit de dramatic si e normal, omenesc, sa evoci mereu evenimentul. Trebuie insa ca, treptat, sa te detasezi si sa revii la viata normala.
2. Exprima-ti emotiile. Nu refula simtamintele! Plansul, de exemplu, este un mijloc sigur de a diminua durerea.
3. Nu suferi in tacere. Discuta cu persoane de incredere despre experienta traita.
4. Comunica, destainuieste-te! A vorbi despre ceea ce simti sau a evoca amintirea celui disparut permite o mai buna adaptare la situatie.
Indrazneste sa-ti exprimi furia sau disperarea si fata de ceilalti.
5. Nu-ti imagina ca altii vorbesc de rau despre tine. Gandeste-te ca toti au fost si sunt alaturi de tine.
6. Nu forta prea tare situatia. Timpul vindeca. Totul trebuie, insa, sa-si urmeze cursul in timp, atat cat ii este necesar.
7. Ai mai multa grija de propria persoana. Stresul, in astfel de situatii, iti consuma multa energie. Mai mult decat oricand, nu neglija sa mananci si sa incerci sa dormi cat mai bine. Fa efort sa iesi treptat din izolarea sufleteasca, cauta-ti prietenii.
8. Reorganizeaza-ti viata. In functie de ceea ce s-a schimbat, invata sa traiesti in noile conditii, asuma-ti noi responsabilitati in munca si in viata obisnuita.
9. Ramai activa. Lasa-i pe ceilalti sa te ajute, dar nu prea mult, deoarece risti sa nu mai poti face fata problemelor curente si sa devii prea dependenta de altii.
10. Infrunta realitatea. Nu te eschiva de la a retrai amintirile, dar nu le asocia prezentului, reproiecteaza-le la timpul trecut al evenimentului.
11. Ingrijeste-ti sanatatea, deoarece prin consecintele emotionale, traumatismul suferit are tendinta sa se somatizeze in ulcere, afectiuni ale inimii, cefalee sau dureri musculare.
12. Revino rapid la locul de munca. Activitatile specifice te vor distrage de la gandurile referitoare la situatia traita.
13. Cere ajutor, pentru tine sau pentru cineva cunoscut. Acepta ingrijirile si atentia care ti se acorda, deoarece respectivilor le pasa de tine.
14. Infrunta realitatea cu mult curaj. Poate ca asa a fost sa fie!
15. Fii mai atenta cand conduci autovehicule si cand manevrezi obiecte periculoase, deoarece, dupa un astfel de traumatism, accidentele sunt mai frecvente.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ai asa ceva la baza unghiei, pe degete? Se numeste "lunula" si reprezinta un indiciu pretios despre sanatatea ta! Uite ce inseamna daca si a ta arata asa

Craciun trist pentru ginerele lui Sile Camataru! Ninel a taiat porcul fara socrul lui, recent incarcerat FOTO

"Nicoleta Guta isi pierde vocea"! Fanii o desfiinteaza pe manelista ca nu mai canta ca altadata